Zorg voor je huid in alle jaargetijden

Huidverzorging doe je het beste het hele jaar door. Dus niet alleen in de zomer tegen de zon en in de winter tegen de kou. Nee, ook de lente en herfst kan je huid extra hulp gebruiken. Zo houdt je deze gezond, strak, mooi en veilig. 

Bescherming in de lente

Nog niet iedereen maakt er gebruik van, maar huidverzorging is altijd belangrijk. Zo zorg je er namelijk voor dat je huid mooi blijft en niet beschadigd. Een lentezon voelt natuurlijk heerlijk, maar kan zo plots na de winter ineens ook weer wat schade aanrichten, want in deze maanden voelt je de zon niet branden, maar dat betekent niet dat je niet kan verbranden. Huidbescherming is daarom altijd een goed idee en gelukkig niet moeilijk. Je moet er alleen wel een gewoonte van maken. 

Goede huidverzorgingsproducten

Ook heren merken steeds vaker de voordelen van regelmatige huidverzorgingen. Het maakt ze aantrekkelijker en het beschermt ook hen van schadelijke zonnestralen. De volgende producten zijn bij uitstek geschikt en kunnen wij van harte aanbevelen

Zo ben je altijd voorbereid

Sommige onder ons vinden het toch wat lastig om op tijd te zorgen voor huidverzorging. Daarom delen we graag een aantal makkelijke tips met je, zodat je het zeker niet vergeet.

 

  • Zet je huidverzorgingsproducten op een plek waar je die elke ochtend tegenkomt. Denk aan de badkamer, keuken of voordeur. Een zonnebrandcreme bij de voordeur kan net die reminder zijn die je nodig hebt. Om het even op te doen voor je de deur uit gaat.
  • Neem het mee in kleine tubes. Veel producten maken ook kleinere verpakkingen die je gemakkelijk mee kan nemen. Doe je in je tas, zodat je altijd kan inspelen op je locatie en het weer. Hierdoor wordt je niet verrast door een zonnige middag, die uiteraard ook lekker buiten moet doorbrengen.
  • Zet een timer op je telefoon. Vooral in de hele warme dagen, is het belangrijk om regelmatig de huidverzorging te controleren en extra aanbrengen. Een timer op je telefoon is zo gezet en onthoud voor jou dat je even moet opletten. Zo vergeet je het niet. 
  • Maak het een gewoonte, want gewoontes die leren we aan en dan zit het in je routine. Maak het standaard onderdeel van je ritueel voor het slapen gaan of in de ochtend, net als bij het tandenpoetsen. 
  • Help ook de andere huisgenoten het niet vergeten. Huidverzorging wordt erg onderschat en andere hebben soms ook wat hulp nodig. Herinner je partner, vrienden en kinderen eraan dat het belangrijk is en bescherm hen hiermee voor schadelijke straling.
Skincare